Tudi mi smo (samo)zaposleni!

Skupina “Tudi mi smo (samo)zaposleni!” je nastala kot odziv na interventni zakon, ki je nastal kot posledica državne pomoči velikim podjetjem in javni upravi zaradi koronavirusa.

Omenjeni zakon je izvzel samozaposlene in ostale skrajno ranljive skupine (enoosebni d.o.o., samozaposleni v kulturi, nevladniki, itd.), zato smo se posamezniki iz strahu pred neznanim in tem, da bomo “izviseli”, povezali in sprva ustanovili skupino z imenom “Bo korona zaobšla samozaposlene tako kot politika?” ter s tem želeli poudariti težave, ki nas pestijo.

Odziv s strani samostojnih podjetnikov in tistih, ki so solidarni z nami, je neverjeten, saj je skupina v 24 urah zabeležila več kot 3000 članov. Vsak s svojo zgodbo, strahovi in težavami ter izzivi. Ravno družbena omrežja so nam omogočila, da prisluhnemo in pomagamo en drugemu v teh časih.

Skupina bo obstala tudi po koronavirusu in ravno to je priložnost, da se drugače, transparentneje in učinkoviteje povezujemo in organiziramo ter tako ustvarimo ustrezno zastopniško telo, ki bo branilo naše pravice v odnosu do države.

Za strežnik z ljubeznijo skrbi Danes je nov dan.